Mijn verhaal..

“Zittend op een bankje in Leeuwarden, kijkend naar de zon op het water,

dankbaar dat ik dit moois mag doorgegeven en veel mensen mee mag gaan bereiken.”  03-09-2017.

Het ontstaan van Mind-Walk

Wist je dat er door Leeuwarden ook een camino naar Santiago loopt? Jacqueline Smeets, het kloppend hart achter Mind-Walk®, volgt nu een opleiding in Leeuwarden en verwonderde zich over het feit dat hier ook een route loopt, die overigens over heel de wereld lopen. Maar deze route sluit aan op de camino naar Santiago, waar Mind-Walk ooit ontstaan is.

Tijdens haar voettocht leerde ze omgaan met de constante stroom aan gedachten in haar hoofd en deze meditatieve wandeltechnieken leverde zo ontzettend veel voordelen op, dat ze dit wilde gaan delen met de mensen in haar groepen. Al snel werd de vraag steeds groter en is ze trainers deze technieken meegaan geven. In het onderstaande verhaal verteld Jacqueline haar verhaal en hoe dit geleid heeft tot de ontwikkeling van Mind-Walk®.

3 jaar geleden, toen ik in een lastige periode verkeerde in mijn leven, besloot ik na mooie verhalen te hebben gehoord over de tocht, te vertrekken en een deel van de Camino (zoals de wegen worden genoemd) te lopen. Wat een sportieve uitdaging moest worden om mijn gedachte te verzetten, heeft heel anders uitgepakt. Mensen zeiden van te voren dingen tegen mij als: als je gaat wandelen, kom je wel tot bezinning. Of je komt jezelf nog wel tegen ! Dit lachte ik weg, wat een zweverig geneuzel dacht ik. Maar een wijs man zei ooi: “Never underestimate how wrong you can be” (Penã)  en wat heeft hij gelijk gekregen. Ze zeggen weleens, pas als je de bodem van de put raakt, kun je met twee voeten afzetten. Tijdens deze tocht kwam ik tot inzichten, ik was de hele dag alleen met m’n gedachten en de natuur en dan komen er techniekjes om rust in je hoofd te vinden, je moet wel anders word je gek van je gedachten. De camino heeft mij doen inzien hoe weinig we eigenlijk nodig hebben, hoe het leven zou kunnen zijn. De weg staat symbool voor het leven, sommige mensen lopen lang mee, andere kort, hele stukken bewandel je alleen, intensieve of oppervlakkige contacten.  Maar een heel belangrijk onderdeel: vertrouwen, vertrouwen dat alles goed komt zoals het goed hoort te komen

Weer thuis in Nederland

Weer thuis in Nederland, na deze prachtige ervaring ben ik Mind-Walk gaan gebruiken in mijn groepen in combinatie met invloeden uit yoga en tai chi, gekoppeld aan thema’s waar ik zelf mee geworsteld heb tijdens mijn camino, mijn weg. 10 dagen heb ik gelopen van Porto naar Santiago, 10 dagen die in de 10 weekse cursus centraal staan. Al snel volgde een echte trainingscursus en steeds meer begon de vraag te groeien.

Omdat ik binnen Euphoria Well-Being (een organisatie die zich richt op bewegen vanuit een maatschappelijk oogpunt) het gezicht van de organisatie ben, wilde ik bij Mind-Walk eigenlijk op de achtergrond blijven. 

De trainingen doorgeven, zoveel mogelijk mensen de voordelen laten ervaren, want 1 op 7 mensen lijden aan burn-out klachten en 1 op 7 mensen hebben overgewicht, met mind-walk hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van deze cijfers. Maar dit wilde ik doorgeven zonder zelf op de voorgrond te treden. Tot ik dus een aantal weken terug door een training zelf tot nieuwe inzichten kwam, Ik bén Mind-Walk, ik leef Mind-Walk, Mind-Walk is mijn levensfilosofie. Het is mijn passie, mijn adem en mijn kracht.

Het logo is ook ontstaan vanuit mijn filosofie dat er niet één absolute waarheid is. Veel mensen verbindende pelgrimstocht naar Santiago met het Katholieke geloof, zelf heb ik veel inspiratie gehaald uit de tocht vandaar de Jacobschelp, maar ik vind ook veel inspiratie in het Boedhisme, vandaar de Thaise Boeddha in het logo, om zo aan te geven dat er vanuit veel kanten invloeden  komen. Om al mijn inspiratie bronnen vast te leggen in één logo zou erg druk worden, dat is het al soms in mijn hoofd vandaar dit ik Mind-Walk ;).

Shall we connect on Facebook or Instagram?

Mind-Walk ®

zen@mind-walk.nl

Algemene voorwaarden  |    Privacybeleid  |  Adres  |  KvK  52803597